Kontaktirajte nas OVDJE.

O nama

Podravske Sesvete su prvi puta postale Općinom još davne 1895. godine i taj status u raznim oblicima zadržale sve do kraja II. svjetskog rata. Nakon Domovinskog rata Podravske Sesvete potpadaju pod Općinu Kloštar Podravski. Međutim, nezadovoljni podjelom rente koja se dobiva za iskorištavanje plina, (i to gotovo isključivo na području Podravskih Sesveta) stanovnici P. Sesveta pokreću postupak za izdvajanje iz Općine Kloštar Podravski.

Rezultat tih nastojanja je Odluka Hrvatskog Sabora objavljena u Narodnim novinama 20.11.1997. kojom ponovo postajemo općinsko mjesto.

Na osnovu Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj ("Narodne novine" broj 10/97 - 44/00.), Općina Podravske Sesvete nalazi se u sastavu Koprivničko-križevačke županije. Temeljem istog zakona Općina je izdvojena iz sastava Općine Kloštar Podravski 1997 godine što je objavljeno u "Narodnim novinama" broj 124/99. U sastavu Općine Podravske Sesvete nalazi se naselje Podravske Sesvete, koje se sastoji od tri izdvojene građevne zone i autohtonih lokaliteta - naselja Podravskih Sesveta i zona Mekiš i Draganci. Ukupni broj stanovnika Općine prema popisu iz 1991. godine iznosi 1957 stanovnika.

© 2018 Općina Podravske Sesvete. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg