Kontaktirajte nas OVDJE.

O općini Podravske Sesvete

Kad putnik namjernik putuje podravskom magistralom ne može a da ne zamijeti putokaze koji ga usmjeravaju u Podravske Sesvete, općinsko središte i župu, udaljeno pet kilometara od magistrale prema sjeveroistoku, prema rijeci Dravi i državnoj granici. Podravske Sesvete su živopisno pitomo podravsko mjesto na krajnjem istoku Koprivničko-križevačke županije okruženo sa zapada Podravskim Pescima, sjevera ostacima čuvene Carske hrastove šume, na istoku rijekom Dravom, a na jugu kanalom Kopanjek.

Bilo kojim smjerom dolazili u Podravske Sesvete imate osjećaj da prolazite kroz gotovo rajske pejzaže, koji Vas vraćaju u dane djetinjstva ili podsjećaju na prekrasne krajolike na staklima sesvečkih umjetnika. Dolaskom pak u samo središte Sesveta čovjek postaje okružen parkovima, alejama lipa, gnijezdima roda i mnogobrojnim dječjim igralištima s noćnom rasvjetom. Današnji izgled Podravskih Sesveta upućuje na to da je naselje izgrađivano širenjem iz centra uz azličite prometne pravce, odnosno stvaranjem nekoliko stambeno-gospodarskih sklopova od više stambenih jedinica neznatno udaljenih od središnjeg naselja. Takvo naizmjenično nizanje urbane strukture sastavljene od seoskih domaćinstava s tipologijom gradske stambene građevine uz regulacijsku liniju i gospodarskim sklopom u unutrašnjosti parcele, i otvorenih zelenih površina daje naselju osebujan šarm. Neizgrađeni prostori uz javne sadržaje kao što su crkva, škola i nogometno igralište uređeni su kao parkovne površine ili su uz njih zasađeni drvoredi.

Mjesto je poznato po nalazištima zemnog plina i kondenzata, lijepim ženama i vrijednim stvaraocima.

NAZIV MJESTA
razlevU samom nazivu Podravske Sesvete sadržana je povijest toga mjesta. Ime pokazuje da je to mjesto povezano s kršćanskim blagdanom Svih Svetih. A Podravci općenito taj blagdan nazivaju SESVETE.
Sada se uz Sesvete dodaje i ono Podravske, da se tako označi kako se to mjesto nalazi u Podravini i istakne razlika između ostalih mjesta u Republici Hrvatskoj koja nose slično ime. Nekada ta oznaka nije bila potrebna, jer je saobraćaj među ljudima bio ograničen.

© 2018 Općina Podravske Sesvete. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg