Kontaktirajte nas OVDJE.

DVD Podravske Sesvete

DVD Podravske SesveteDVD Podravske Sesvete osnovano je davne 1926. godine, iako je Statut društva od strane velikog župana Osječke oblasti ovjeren tek 1927. Iz dokumentacije je vidljivo da su članovi društva 1926. godine bili: Habijanić Franjo, Blažeković Karlo, Šantić Fabijan, Šokec Ivan i mnogi drugi. Pravila društva, današnji Statut, pisao je rukom tadašnji bilježnik Kovačić. Društvo je dugo godina imala limenu glazbi i vlastite instrumente. Danas su od toga ostala samo lijepa sjećanja na neka sretnija vremena.

Društvo je u svom radu prošlo kroz burno razdoblje II.svjetskog rata, poslijeratne izgradnje kao i Domovinski rat. danas društvo broji 50-tak članova od čega je polovica spremna izaći na požar u slučaju potrebe. Od vozila društvo posjeduje dvije autocisterne kapaciteta 2500 i 4500 litara, te nešto ostale najnužnije opreme, ali ni u kom slučaju dovoljno.. Ugrađena je nova sirena i uveden novi način uzbunjivanja putem broja 93. Zahvaljujući DVD-u Čavle dobiven je i kombi za hitne intervencije i prijevoz vatrogasaca.

U Mekišu također postoji DVD koji zajedno s DVD-om Podravske Sesvete od 2005. godine čini Vatrogasnu zajednicu Općine Podravske Sesvete.

© 2018 Općina Podravske Sesvete. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg