O općini Podravske Sesvete

Kad putnik namjernik putuje podravskom magistralom ne može a da ne zamijeti putokaze koji ga usmjeravaju u Podravske Sesvete, općinsko središte i župu, udaljeno pet kilometara od magistrale prema sjeveroistoku, prema rijeci Dravi i državnoj granici. Podravske Sesvete su živopisno pitomo podravsko mjesto na krajnjem istoku Koprivničko-križevačke županije okruženo sa zapada Podravskim Pescima, sjevera ostacima čuvene Carske hrastove šume, na istoku rijekom Dravom, a na jugu kanalom Kopanjek.

Bilo kojim smjerom dolazili u Podravske Sesvete imate osjećaj da prolazite kroz gotovo rajske pejzaže, koji Vas vraćaju u dane djetinjstva ili podsjećaju na prekrasne krajolike na staklima sesvečkih umjetnika. Dolaskom pak u samo središte Sesveta čovjek postaje okružen parkovima, alejama lipa, gnijezdima roda i mnogobrojnim dječjim igralištima s noćnom rasvjetom. Današnji izgled Podravskih Sesveta upućuje na to da je naselje izgrađivano širenjem iz centra uz azličite prometne pravce, odnosno stvaranjem nekoliko stambeno-gospodarskih sklopova od više stambenih jedinica neznatno udaljenih od središnjeg naselja. Takvo naizmjenično nizanje urbane strukture sastavljene od seoskih domaćinstava s tipologijom gradske stambene građevine uz regulacijsku liniju i gospodarskim sklopom u unutrašnjosti parcele, i otvorenih zelenih površina daje naselju osebujan šarm. Neizgrađeni prostori uz javne sadržaje kao što su crkva, škola i nogometno igralište uređeni su kao parkovne površine ili su uz njih zasađeni drvoredi.

Mjesto je poznato po nalazištima zemnog plina i kondenzata, lijepim ženama i vrijednim stvaraocima.

NAZIV MJESTA
razlevU samom nazivu Podravske Sesvete sadržana je povijest toga mjesta. Ime pokazuje da je to mjesto povezano s kršćanskim blagdanom Svih Svetih. A Podravci općenito taj blagdan nazivaju SESVETE.
Sada se uz Sesvete dodaje i ono Podravske, da se tako označi kako se to mjesto nalazi u Podravini i istakne razlika između ostalih mjesta u Republici Hrvatskoj koja nose slično ime. Nekada ta oznaka nije bila potrebna, jer je saobraćaj među ljudima bio ograničen.

Image

EU projekti

UREĐENJE DIJELA ULICE IVANA MAŽURANIĆA

Image

NABAVA SPREMNIKA ZA ODVOJENO PRIKUPLJANJE KOMUNALNOG OTPADA

Image

PROGRAM ''ZAŽELI'' - ''BRIŽNE ŽENE PODRAVSKE''

Image

DJEČJI VRTIĆ

Image

MONTAŽNE TRIBINE PODRAVSKE SESVETE

Image

PROGRAM ''ZAŽELI'' - ''POMOĆ JE MOĆ''

Image

IZGRADNJA NOGOSTUPA U ULICI TRG KRALJA TOMISLAVA

Image

UREĐENJE CIKLOTURISTIČKIH ODMORIŠTA - PODRAVSKE SESVETE - PITOMAČA

Image

IZGRADNJA MOSTA NA VODOTOKU ''KOPANJEK'' - ZAMJENSKA GRADNJA

Image

ADAPTACIJA DRUŠTVENOG DOMA U PODRAVSKIM SESVETAMA

Image

NABAVA TRAKTORA I PRIKLJUČAKA ZA OBAVLJANJE KOMUNALNE DJELATNOSTI

Image

OBNOVA PROMETNICE U ULICI J.J. ŠTROSMAJERA U PODRAVSKIM SESVETAMA

Image

UGRADNJA VERTIKALNO PODIZNE PLATFORME NA JAVNOJ ZGRADI DRUŠTVENE NAMJENE U PODRAVSKIM SESVETAMA

Image

UREĐENJE ULICA U CENTRU NASELJA PODRAVSKIH SESVETA

Image

POLIVALENTNI DOM

Image
© 2018 Općina Podravske Sesvete. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg